Voorbereiding voor het overnemen van het schip

Nadat ons bod was geaccepteerd door de eigenaar zijn er direct vele mails gevolgd tussen hem en ons. Hij (Kees) had al aangeboden om samen met zijn vrouw (Trijntje) ons wegwijs te maken op het schip. Nu is hij ook direct voortvarend gestart met het verstrekken van documentatie en lijsten met voor ons nuttige sites, welke reserveonderdelen zijn er precies aan boord en zo verder.

Wij van onze kant hebben bijna alle handleidingen van aanwezige apparatuur zitten downloaden voordat we de boot gezien hadden en die werden nog maar eens doorgenomen en lijstjes gemaakt met zaken die nog aangeschaft moeten worden. Veel zat er al wel bij de boot maar, niet alles wat nodig is. Uiteraard ook alle verstrekte documentatie doornemen en de volledige beschrijving van de motor opgehaald bij de dieseldoktor (punt NL).

Je moet dan denken aan zwemvesten, bosun chair (daar hijs je iemand de mast mee in), rubberboot en buitenboordmotor, noodsignalen en ook zullen er waarschijnlijk wat kaarten, boeken en vaarwijzers aangeschaft moeten gaan worden. 

De voorraad spullen thuis groeit gestaag. De garage en ook boven ligt het nu vol met allerlei zaken die mij doorgegeven zijn dat het noodzakelijk is om te hebben en die niet aan boord zijn. Ondanks dat we thuis best wel een aardige hoeveelheid gereedschap hebben zitten daar weinig scheepsspecifieke zaken tussen. Dat wordt nu via internet besteld of gehaald in een winkel. Ook boekjes met b.v. " hoe onderhoud ik een buitenboordmotor" en de HP33 plus nieuwe kaarten liggen daartussen en door de verzekering goedgekeurde sloten voor b.v. de buitenboordmotor. Een behoorlijke lading spullen die binnenkort hun plekje aan boord moeten vinden.

Ook een jachthaven uitzoeken. Dat willen we graag zorgvuldig doen. We willen graag in een rustige haven liggen waar wel een aantal voorzieningen op botengebied bij de hand zijn. Daaronder valt natuurlijk ook het terras waar een biertje gehaald kan worden.

Op ons BLOG kunt u het volledige verhaal van de overname lezen.